Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1969, στη Ρώμη, στην κλινική Villa Claudia. Οι γονείς του, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος και η Βασίλισσα Άννα-Μαρία είχαν φύγει από την Αθήνα, μετά το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στο καθεστώς των συνταγματαρχών το 1967 και είχαν μετακομίσει στη Ρώμη.
Το 1973, όταν ο πρίγκιπας Νικόλαος ήταν 4, η Ελληνική Βασιλική οικογένεια μετακόμισε στην Κοπεγχάγη για 9 μήνες. Ζούσαν στο Amalienborg Palace - σπίτι των παιδικών χρόνων της Βασίλισσας Άννας- Μαρίας. Στη συνέχεια, η οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο το 1975.

Τα πρώτα 6 χρόνια της εκπαίδευσης έγιναν στο σπίτι, από τον καθηγητή Γιάννη Κανελλόπουλο, μεαζί με τα αδέλφια του Διάδοχο Παύλο και Πριγκίπισσα Αλεξία.
Το 1980, σε ηλικία 11 ετών, ιδρύθηκε το Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου στο οποίο παρακολούθησε τα μαθήματα μέχρι το 1986 σε ηλικία 17 ετών. Έπαιζε ποδόσφαιρο και τένις ενώ το αγαπημένο του μάθημα ήταν η Φυσική.


Μετά το Ελληνικό Κολέγιο, ο πρίγκιπας Νικόλαος πήγε στο Κολέγιο Collingham Φροντιστήριοστο Kensington, κερδίζοντας ένα Α επίπεδο στα ισπανικά. Τον Οκτώβριο του 1987 φεύγει για τη Νέα Υόρκη.Εκεί πήρε μια ερευνητική θέση στην αγορά με μια κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών , Metromedia.
Το 1988, ο πρίγκιπας Νικόλαος ξεκίνησε τις σπουδές του στις Διεθνείς Σχέσεις, με επίκεντρο τη διπλωματία και την Ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ. Φοίτησε εκεί επί πενταετία (1988-1993) λαμβάνοντας το πτυχίο του.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του έλαβε εκπαιδευτική άδεια το 1990 και εντάχθηκε στο βρετανικό στρατό σε Υπηρεσία Περιορισμένης Θητείας. Έλαβε μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις σε Βρετανία και Γερμανία και του απενημήθη ο βαθμός του υπολοχαγού.
Το ίδιο έτος ξεκίνησε ο λεγόμενος "Πόλεμος του Κόλπου" και ο Νικόλαος θέλησε να συμμετάσχει αλλά δεν του επιτράπηκε εξ αιτίας της περιορισμένης θητείας του. Ο πρίγκιπας απογοητεύτηκε γιατί ήθελε να ενταχθεί στο πλευρό των συναδέλφων του. Το 1991 επέστρεψε στις σπουδές του.
Ας σημειωθεί πως ο Πρίγκιπας Νικόλαος έστειλε επιστολή στο Ελληνικό Κράτος με την οποία ζητά να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό καθώς και ο Διάδοχος Παύλος Β΄.

Το 1993, με το νέο πτυχίο του, μετακόμισε στην Νέα Υόρκη όπου εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox News. Υπήρξε ενεργό μέλος της ομάδας παραγωγής ειδήσεων για 2 χρόνια, αποκτώντας εμπειρία στα γυρίσματα, την επεξεργασία και την αρχειοθέτηση. Εργάστηκε και επί ένα μικρό διάστημα στην Metromedia. Ο Πρίγκιπας Νικόλαος επέστρεψε στο Λονδίνο το 1995 και εργάστηκε στο NatWest Markets Foreign Exchange Options.
Από το 1998 εργαζόταν στο προσωπικό Γραφείο του Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο ενώ από το 2003 είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος "Άννα-Μαρία" καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κολλεγίου του Λονδίνου.

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος είχε επισκεφτεί την Ελλάδα 2 φορές - μια φορά για την κηδεία της γιαγιάς του Βασίλισσας Φρειδερίκης το 1981 και πάλι με την οικογένειά του σε διακοπές το 1993. Μετά τον Φεβρουάριο του 2003, έχει έκτοτε πολλές φορές επισκεφθεί διάφορες περιοχές της πατρίδας του. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Τσέλσι . 


Στις 27 Δεκεμβρίου 2009, ο Πρίγκιπας Νικόλαος αρραβωνιάστηκε την Τατιάνα Μπλάτνικ και στις 25 Αυγούστου 2010 παντρεύτηκαν στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες.

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος ενδιαφέρεται για τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα και εν γένει την επικαιρότητα. Αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και να διαμείνει και από τις 12 Οκτωβρίου 2013 διαμένει μόνιμα στην Αθήνα.

Τα λόγια του για την Ελλάδα είναι τα εξής και τα δήλωσε στις 1 Νοεμβρίου 2013. Ελληνοπρεπέστατα λόγια: "Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι θα ήθελα να ζήσω στην Ελλάδα. Έχω μεγαλώσει με αυτή την πεποίθηση. Μεγάλωσα σαν Έλληνας, αισθάνομαι Έλληνας και είμαι Έλληνας. Δεν υπάρχει καμία χώρα σαν την Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου