Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Η Πριγκίπισσα Θεοδώρα

Η Πριγκίπισσα της Ελάδας Θεοδώρα γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1983 στο Λονδίνο και είναι η νεώτερη κόρη και τέταρτο παιδί του Βασιλιά Κωνσταντίνου Β' της Ελλάδας και της Βασίλισσας Άννα-Μαρίας. Ως μακρινή απόγονος της Βασίλισσας Βικτώριας του Ηνωμένου Βασιλείου, η Θεοδώρα, είναι στη λίστα διαδοχής για το Βρετανικό θρόνο.

Την Θεοδώρα την βάπτισαν η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Βασιλιάς Μιχαήλ της Ρουμανίας, η Βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας και ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Γιουγκοσλαβίας. Εκείνη με τη σειρά της έχει βαπτίσει το τρίτο παιδί του πρίγκιπα Παύλου της Ελλάδας, τον Αχιλλέα-Ανδρέα.

Την αρχική της εκπαίδευση, η Θεοδώρα, την δέχτηκε στο Λονδίνο, ενώ ακολούθησαν σπουδές στην Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2006 απέκτησε Μπάτσελορ στις Θεατρικές Τέχνες του Πανεπιστημίου Μπράουν στο Ρόουντ Άιλαντ, ενώ συνέχισε σπουδές και έπειτα.

Τον Απρίλιο του 2010, η Θεοδώρα, μετακόμισε στο Λος Άντζελες για κινηματογραφική καριέρα. Με το όνομα Θεοντόρα Γκρις ξεκίνησε να συμμετέχει σε μικρούς ρόλους, ενώ από το 2011 είναι μία εκ των πρωταγωνιστών της σαπουνόπερας Τόλμη και Γοητεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου